Westside Jazzband

Over de band

De Westside Jazzband is een orkest dat is voortgekomen uit een jazzworkshop. Veel muzikanten van diverse pluimage hebben sinds de start met meer of minder succes gemusiceerd.
Uit de deelnemers werd voor optredens een jazzband samengesteld met een wisselend aantal spelers.
Sinds enkele jaren is er een vaste kern van 7 muzikanten overgebleven die standaard de Westside Jazzband vormen. We treden graag op, niet in de laatste plaats omdat we er zelf veel plezier aan beleven. Repeteren is een ding, en nuttig, maar de interactie met een publiek heeft toch een toegevoegde waarde en is de kers op de taart.
Enkele optredens zijn tot een traditie geworden, zo is er jaarlijks het Royal Jazz festival in Zaandam op koningsdag met zo’n 200 man in de zaal en de aftrap van de concerten in het kerkje van Eenigenburg in het najaar. Verder gedijen we uitstekend in optredens in kleinere kring “midden tussen het publiek”.
Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit jazznummers vanaf 1910 tot eind jaren 50 maar ook een moderner stukje en wat latijns amerikaanse klanken schuwen we niet.
De band heeft een bezetting van drie blazers, klarinet/sax, cornet en trombone en een ritmesectie van banjo/gitaar, piano, stringbas en drums. Veel nummers worden ook voorzien van een vocaal tintje. Indien mogelijk door onze zangeres Ingrid, soms ook door andere bandleden.